Spomini na lansko poletje in južno Italijo… Kako zlahkoto bi se takoj zdaj teleportirala tja. Ali se zna kdo slučajno teleportirati? Me vzame s sabo??? 😀
Srkanje Limoncella iz Amalfija, kjer vse diši po limonah… Smo že v oblakih in sanjarimo… 😀
Da ne pozabimo… Limoncello bi naj bil odličen digestiv. Mi pa ga bomo zagotovo kmalu poskusili v kakšni izmed italijanskih sladic.

Limoncello
2017-05-29 16:48:20

Za 2
Čas Priprave
30 min
Čas kuhe/peke
3 min
Čas priprave skupaj
372 hr
Sestavine
- 12 srednje velikih bio limon
- 1l alkohol (96%)
- 1kg sladkor
- 1l voda
Navodila
- Limone, kljub temu, da je na embalaži zagotovilo, da je lupina užitna, dobro operemo pod tekočo vodo in temeljito osušimo. Limone nato z lupilcem za krompir ali manjšim nožem na tanko olupimo.
- Lupinice stresemo v velik kozarec za vlaganje in prelijemo z alkoholom. Kozarec tesno zapremo in za 21 dni pustimo stati v temnem prostoru.
- Pripravimo sladkorni sirup. V manjšem loncu zmešamo sladkor in vodo. Vsebino lonca segrejemo ter mešamo toliko časa, da se ves sladkor raztopi. Ko se sirup zgosti, lonec odstavimo.
- Lupinice zavržemo, alkohol pa zmešamo s sladkornim sirupom. Tekočino nalijemo v čiste steklenice, ki jih tesno zapremo.
- Pustimo počivati 10 dni. Steklenice shranimo v hladen prostor.
- Serviramo ohlajeno.
Beležke
- Fotografije: Ines
Smokey http://smokey.si/
Prispevaj tudi ti