Limoncello

Spomini na lansko poletje in južno Italijo… Kako zlahkoto bi se takoj zdaj teleportirala tja. Ali se zna kdo slučajno teleportirati? Me vzame s sabo??? 😀

Srkanje Limoncella iz Amalfija, kjer vse diši po limonah… Smo že v oblakih in sanjarimo… 😀

Da ne pozabimo… Limoncello bi naj bil odličen digestiv. Mi pa ga bomo zagotovo kmalu poskusili v kakšni izmed italijanskih sladic.

Limoncello
Za 2
Oceni me
Natisni
Čas Priprave
30 min
Čas kuhe/peke
3 min
Čas priprave skupaj
372 hr
Čas Priprave
30 min
Čas kuhe/peke
3 min
Čas priprave skupaj
372 hr
Sestavine
  1. 12 srednje velikih bio limon
  2. 1l alkohol (96%)
  3. 1kg sladkor
  4. 1l voda
Navodila
  1. Limone, kljub temu, da je na embalaži zagotovilo, da je lupina užitna, dobro operemo pod tekočo vodo in temeljito osušimo. Limone nato z lupilcem za krompir ali manjšim nožem na tanko olupimo.
  2. Lupinice stresemo v velik kozarec za vlaganje in prelijemo z alkoholom. Kozarec tesno zapremo in za 21 dni pustimo stati v temnem prostoru.
  3. Pripravimo sladkorni sirup. V manjšem loncu zmešamo sladkor in vodo. Vsebino lonca segrejemo ter mešamo toliko časa, da se ves sladkor raztopi. Ko se sirup zgosti, lonec odstavimo.
  4. Lupinice zavržemo, alkohol pa zmešamo s sladkornim sirupom. Tekočino nalijemo v čiste steklenice, ki jih tesno zapremo.
  5. Pustimo počivati 10 dni. Steklenice shranimo v hladen prostor.
  6. Serviramo ohlajeno.
Beležke
  1. Fotografije: Ines
Smokey http://smokey.si/

Prispevaj tudi ti