Malinin Semifreddo z limoncellom

Končno sem pripravila Semifreddo. Sladica je prijetna osvežitev za te vroče dni, za ketere sem izredno hvaležna, saj sem bolj zmrzljive sorte 😀

Najboljše od vsega je, da zanj ne potrebujete aparata za sladoled. Priprava je enostavna in hitra. Edino počakati je potrebno vsaj 4-5 ur (še najbolje kar čez noč), da tekoča masa zmrzne.

Dobesedni prevod za Semifreddo pomeni “na pol hladen”. Verjetno zato, ker kljub temu, da je iz zamrzovalnika, ne daje tako hladnega vtisa kot ga da sladoled, saj ne vsebuje veliko vode.

Odločila sem se za malininega s Primoževim domačim limoncellom,  po receptu iz spodnje povezave…

Malinin semifreddo z limoncellom
Osvežilna sladica za poletne dni.
Oceni me
Natisni
Sestavine za semifreddo
  1. 100g svežih ali odtaljenih malin
  2. 85g sladkorja
  3. 285ml smetane za stepanje
  4. 4 žlice limoncella
  5. 400ml kisle smetane
Sestavine za malinin preliv
  1. 225g svežih ali odtaljenih malin
  2. 2 žlici sladkorja
  3. 2 žlici limoncella
Ostale sestavine
  1. peki papir
  2. pekač dimenzije 28cmx10cmx7cm
  3. pest svežih malin za dekoracijo
Navodila
  1. S peki papirjem obložite pekač.
  2. Za semifreddo z vilico rahlo spasirajte maline in polovico sladkorja (42,5g).
  3. Zmiksajte sladko smetano, preostanek sladkorja in limoncello do mehkih vrhov.
  4. Rahlo zmešajte kislo smetano in jo vmešajte z zmesjo s sladko smetano.
  5. Maline, ki ste jih na začetku spasirali z nekaj gibi vmešajte v zmes, ki ste jo pravkar pripravili in jo vlijte v pekač.
  6. Po želji lahko zgladite vrh mase in pekač postavite v zmrzovalnik. Najbolje, da kar čez noč oz. za vsaj 5 ur.
  7. Za malinin preliv vse sestavine zmešate z vilico v gladko zmes in jo presejete skozi cedilnik.
  8. Naslednji dan vzemite pekač iz zamrzovalnika. Če Semifreddo ne gre z lahkoto ven, ga lahko za nekaj sekund s pekačem postavite v vročo vodo. Semifreddo postavite na podolgovat krožnik, ga prelijete s prelivom in uživate 😀
Beležke
  1. Foto: Ines
Smokey http://smokey.si/

Prispevaj tudi ti