Zmajčki

Kot obljubljeno sledi že drugi recept za nagradni natečaj IŠČEMO NOV OKUS LJUBLJANE, ki traja do 15.11.2017. In jaaaa, še vedno imate čas za sodelovanje in se poigrate s seznamom sestavin, od katerih morate vsaj tri sestavine vključiti v svojo jed. Blazno simpl 😀

Kmalu na našem Facebook profilu objavimo povezavo do spodnjega recepta, kjer boste lahko pomagali z vašim glasovanjem, v kolikor ga bodo seveda objavili. Navijajte za nas 😉

Ostane nam še en recept, ki je še v fazi razvoja!! 😉

Želimo vam prijeten vikend 😉 Čauuu in dober tek!

Zmajčki
Za 3
Zmajčki so polnjeni s pehtranom, skuto in z mesom piščančjih beder. Omaka odlično razbije sladkobo polnila in vse skupaj poveže v okusno celoto.
Oceni me
Natisni
Sestavine za testo
  1. - 1 pest špinače (obrišemo z brisačko, da ni premokra)
  2. - 1 jajce
  3. - 200 g mehke moke
  4. - voda po potrebi (odvisno od sočnosti špinače)
  5. Sestavine za nadev
  6. - 1 piščančje bedro
  7. - 1 šalotka
  8. - 2 žlici skute
  9. - 1 žlica kisle smetane
  10. - 1 ščep pehtrana
  11. - sol in poper po okusu
  12. Sestavine za omako
  13. - sok pol limone
  14. - 30g masla
  15. - 2dl pišč. jušne osnove
  16. - žlička gorčice
  17. - sol in poper po okusu
  18. - 1 strok česna
  19. - lovor
Navodila
  1. Pripravimo testenine. V sekljalnik damo špinačo in moko in sekljamo, da dobi moka lepo zeleno barvo. Več kot damo špinače, bolj intenzivna barva je, manj mokrote je potrebno pri testeninah, saj špinača vsebuje dosti vode.
  2. Dodamo jajce in zmešamo v testo. Če je testo presuho, dodamo še malo vode, če je premokro pa še malo moke.
  3. Testo zavijemo v folijo in damo počivati v hladilnik za 1h ali več
  4. Piščančje bedro razkoščičimo in narežemo na manjše koščke.
  5. Šalotko narežemo in popražimo na olivnem olju.
  6. Dodamo piščanca in pražimo do lepe rjave barve.
  7. Ohladimo.
  8. Praženega piščanca damo v sekljalnik, dodamo skuto, pehtran, kislo smetano, sol, poper in sekljamo da je masa lepo puhasta. Če je pretrda dodamo še malo kisle smetane.
  9. Testenine zvaljamo do želene debeline, večkrat pomokamo, da se ne sprimejo (če uporabljate strojček, je idealna debelina 2).
  10. Z modelčkom naredimo krogce, na sredino dodamo žličko mase.
  11. Ob robovih testenin namažemo z malo vode, da se bodo lepo sprijele in s 4 prsti oblikujemo "zmajčka" tako da bo iz testenin šel ves zrak.
  12. Maslo stopimo v ponvi, dodamo jušno osnovo, gorčico. Strok česna damo na pol in ga damo kuhati v omako.
  13. Dodamo lovor in limonin sok, ter kuhamo 15 min da se okusi povežejo in masa malo povre.
  14. Testenine skuhamo v soljeni vreli vodi, kuhajo se kakšno minutko, saj so sveže.
  15. Dober tek!
Beležke
  1. Foto: Ines S.
Smokey http://smokey.si/

Prispevaj tudi ti

 

SloveniaEnglish