Čičerkine palačinke z ratatouille omako

Sobotno kosilo, ki je gotovo v eni uri. Kaj več si lahko še želiš??

Čičerkine palačinke z ratatouille omako
Za 2
Čičerkine palačinke so fantastična in zelo enostavna izbira za zelenjavno jed. Polnega okusa in s precej manj ogljikovih hidratov, kot običajne palačinke.
Oceni me
Natisni
Čas Priprave
30 min
Čas kuhe/peke
30 min
Čas priprave skupaj
1 hr
Čas Priprave
30 min
Čas kuhe/peke
30 min
Čas priprave skupaj
1 hr
Sestavine
  1. Sestavine za palačinke(5 palačink):
  2. - 1 1/4 čičerkine bio moke
  3. - 1 1/3 cup vode
  4. - 1/4 žličke soli
  5. - 1/2 suhega origana
  6. - 1 žlička mlete kumine
  7. - sončnično olje
  8. Sestavine za ratatouille:
  9. - 1/2 srednje velikega jajčevca
  10. - 1 srednje velika zucchini bučka
  11. - polovica zelene paprike
  12. - 1/2 čebule
  13. - 2 dl paradižnikove pasate
  14. - ščep soli in ščep popra
  15. - origano in bazilika po okusu
  16. - 4 srednje veliki paradižniki
Navodila
  1. Za palačinke v posodi, kjer bomo lahko zmešali sestavine, vsujemo moko, vodo ter vse začimbe.
  2. Z mešalnikom mešamo približno 1 minuto.
  3. Zmes bo tekoča, a brez skrbi.
  4. Zmes naj stoji okoli pol ure na sobni temperaturi.
  5. Ponev premažemo z oljem po izbiri, lahko jo premažemo tudi s kokosovim oljem. Mi smo uporabili sončnično olje.
  6. Na segreto ponev vlijemo zmes za eno palačinko. Mi smo uporabili 1/3 cup posodico za vsako palačinko.
  7. Ko so robovi zapečeni, obrnete palačinko še na drugo stran. Na vsaki strani pečemo približno 1 minuto ali dokler se stran ne obarva rumenkasto in na določenih delih rahlo rjavo.
  8. Za ratatouille na olivnem olju popražimo čebulo in ostalo zelenjavo razen paradižnika in paradižnikove pasate. Dodamo vse začimbe.
  9. Po 5min praženja dodamo paradižnik in paradižnikovo pasato in kuhamo približno 20-30 min, da se zelenjava zmehča.
Beležke
  1. Ko so palačinke obložene, jih lahko prelijemo z jogurtom.
  2. Foto: Ines Suljic
Smokey http://smokey.si/

Prispevaj tudi ti

 

SloveniaEnglish