Veganske bombetke

Ko ugotoviš, da si alergičen na mlečne izdelke in vidiš, da so štručke ali bombetke lahko enako okusne, kot tiste z mlekom, si pripraviš veganske bombetke. Odlične so in priporočamo pripravo vsem tistim, ki so alergiki pa tudi tistim, ki niso. V receptu smo uprabili vegansko margarino Rama, ki nas je zelo razveselila, ko smo jo našli v v vseh večjih trgovinah po Sloveniji.

Veganske bombetke
Božanske bombetke, ki so naslednji dan še vedno mehke in okusne....
Oceni me
Natisni
Sestavine
  1. 1 žlica sladkorja
  2. 1/4 soli
  3. 1/2 vrečke suhega kvasa
  4. 1 skodelica(235ml) moke
  5. 1/4 skodelice(60ml) ovsenega mleka
  6. 1/8(30ml) vode
  7. 1 žlica veganske margarine
Navodila
  1. V večji posodi zmešamo 3/8 skodelice moke, kvas, sladkor in sol.
  2. V skledici stopimo ovseno mleko in margarino.
  3. Dodamo mokre sestavine k suhim, vendar bodimo pozorni, da tople sestavine ne presegajo okoli 48 stopinj in s tem preprečimo, da se kvas uniči.
  4. Zmes zmiksamo.
  5. Postopoma dodajamo preostanek moke, dokler masa ne postane mehka in nelepljiva.
  6. Ko dobimo željeno konstistenco, maso pregnetemo še ročno na pomokani površini. Ko je testo, ki je mehko in lepo povezano pripravljeno, naj počiva okoli 10 min.
  7. Testo nato razdelimo na 6 enakih delov, jih oblikujemo v kroglice, katere premažemo s stopljeno margarino in jih damo v pekač, ki je bil predhodno namaščen z vegansko margarino.
  8. Vklopimo pečico na okoli 25 stopinj, v njo damo pekač s kroglicami in pustimo naj vzhaja približno 30min oz. dokler testo ne vzhaja na dvakratno velikost.
  9. Pečico nastavimo na 190 stopinj in pečemo okoli 15min oz. dokler ne dobijo lepe zlate barve.
Beležke
  1. Fotografije Inaya - Fotografiranje in Stiliranje hrane
  2. Štručke se odlično podajo k marmeladi.
  3. Dober tek
Povzeto po Minialist Baker
Smokey http://smokey.si/

Prispevaj tudi ti

 

SloveniaEnglish