Ko ugotoviš, da si alergičen na mlečne izdelke in vidiš, da so štručke ali bombetke lahko enako okusne, kot tiste z mlekom, si pripraviš veganske bombetke. Odlične so in priporočamo pripravo vsem tistim, ki so alergiki pa tudi tistim, ki niso. V receptu smo uprabili vegansko margarino Rama, ki nas je zelo razveselila, ko smo jo našli v v vseh večjih trgovinah po Sloveniji.
Veganske bombetke
2018-01-06 15:03:17
Božanske bombetke, ki so naslednji dan še vedno mehke in okusne....
Sestavine
- 1 žlica sladkorja
- 1/4 soli
- 1/2 vrečke suhega kvasa
- 1 skodelica(235ml) moke
- 1/4 skodelice(60ml) ovsenega mleka
- 1/8(30ml) vode
- 1 žlica veganske margarine
Navodila
- V večji posodi zmešamo 3/8 skodelice moke, kvas, sladkor in sol.
- V skledici stopimo ovseno mleko in margarino.
- Dodamo mokre sestavine k suhim, vendar bodimo pozorni, da tople sestavine ne presegajo okoli 48 stopinj in s tem preprečimo, da se kvas uniči.
- Zmes zmiksamo.
- Postopoma dodajamo preostanek moke, dokler masa ne postane mehka in nelepljiva.
- Ko dobimo željeno konstistenco, maso pregnetemo še ročno na pomokani površini. Ko je testo, ki je mehko in lepo povezano pripravljeno, naj počiva okoli 10 min.
- Testo nato razdelimo na 6 enakih delov, jih oblikujemo v kroglice, katere premažemo s stopljeno margarino in jih damo v pekač, ki je bil predhodno namaščen z vegansko margarino.
- Vklopimo pečico na okoli 25 stopinj, v njo damo pekač s kroglicami in pustimo naj vzhaja približno 30min oz. dokler testo ne vzhaja na dvakratno velikost.
- Pečico nastavimo na 190 stopinj in pečemo okoli 15min oz. dokler ne dobijo lepe zlate barve.
Beležke
- Fotografije Inaya - Fotografiranje in Stiliranje hrane
- Štručke se odlično podajo k marmeladi.
- Dober tek
Povzeto po Minialist Baker
Povzeto po Minialist Baker
Smokey http://smokey.si/
Prispevaj tudi ti