Pečenka Wellington z gobami

Verjetno že vsi poznate govejo pečenko Wellington. Če jo še ne, gre pri tej jedi za pečen goveji file ovit v listnato testo.  Originalni “Beef Wellington” se običajno popestri tudi s premazom paštete foie gras in nasekljanimi gobicami, obogatenimi z začimbami.

Ker pa sem želela pripraviti brezmesno različico, so meso v tem receptu nadomestile gobe. Še vedno jih imava namreč polno skrinjo od lanske jeseni 😀 

Če ste ljubitelj gob, vas bo ta jed popolnoma navdušila. Najboljša stvar pri tej jedi je, da lahko ob njej eksperimentirate in nadgrajujete polnilo po želji.

V kolikor nimate omejitev pri jedeh, lahko por nadomestite s čebulo. Mojemu želodčku namreč por bolj ustreza kot čebula. Vegansko margarino pa lahko nadomestite z mešanica jajčke in mleka, za lepo zlato barvo testa.  

Dober tek!

 

Sestavine

  • Listnato testo(1 sloj)
  • 150 g jurčkov
  • 300 g šampinjonov
  • 125 g mlade špinače
  • 1/2 srednje velikega pora
  • olivno olje
  • veganska margarina
  • sol, poper, drobnjak in timijan

Navodila

  1. Najprej prepražimo por. Damo na stran, da se ohladi.
  2. Enako naredimo z narezanimi gobami.
  3. Nato prepražimo mlado špinačo, jo odcedimo in damo na stran.
  4. Zmešamo vse sestavine in začinimo po okusu.
  5. Pripravimo listnato testo in ga napolnimo z mešanico z gobami. Oblikujemo v “štrudeljnu” podoben zavitek.
  6. Premažemo z vegansko margarino in pečemo na 200°C približno pol ure oz. dokler skorjica ne postane zlate barve.

Prispevaj tudi ti

 

SloveniaEnglish