Verjetno že vsi poznate govejo pečenko Wellington. Če jo še ne, gre pri tej jedi za pečen goveji file ovit v listnato testo. Originalni “Beef Wellington” se običajno popestri tudi s premazom paštete foie gras in nasekljanimi gobicami, obogatenimi z začimbami.
Ker pa sem želela pripraviti brezmesno različico, so meso v tem receptu nadomestile gobe. Še vedno jih imava namreč polno skrinjo od lanske jeseni 😀
Če ste ljubitelj gob, vas bo ta jed popolnoma navdušila. Najboljša stvar pri tej jedi je, da lahko ob njej eksperimentirate in nadgrajujete polnilo po želji.
V kolikor nimate omejitev pri jedeh, lahko por nadomestite s čebulo. Mojemu želodčku namreč por bolj ustreza kot čebula. Vegansko margarino pa lahko nadomestite z mešanica jajčke in mleka, za lepo zlato barvo testa.
Dober tek!
- Listnato testo(1 sloj)
- 150 g jurčkov
- 300 g šampinjonov
- 125 g mlade špinače
- 1/2 srednje velikega pora
- olivno olje
- veganska margarina
- sol, poper, drobnjak in timijan
Navodila
- Najprej prepražimo por. Damo na stran, da se ohladi.
- Enako naredimo z narezanimi gobami.
- Nato prepražimo mlado špinačo, jo odcedimo in damo na stran.
- Zmešamo vse sestavine in začinimo po okusu.
- Pripravimo listnato testo in ga napolnimo z mešanico z gobami. Oblikujemo v “štrudeljnu” podoben zavitek.
- Premažemo z vegansko margarino in pečemo na 200°C približno pol ure oz. dokler skorjica ne postane zlate barve.
Prispevaj tudi ti