Guacamole

Guacamole je ena od tistih jedi, za katere ti ni popolnoma jasno, zakaj v Mehiki zganjajo tak cirkus okoli nje, dokler ne poskusiš svežega. In potem naenkrat razumeš…

Čudovit je kot predjed, prigrizek k pijači ali seveda kot nepogrešljiv del polnjene tortilje.

In neskončno enostaven in hiter za pripravo. Vse, kar potrebujete, je zrel avokado – sama ga največrat kupujem v Hofru, limete, čili in še nekaj malenkosti, ki jih praviloma najdemo v vsaki kuhinji – paradižnik, čebula, česen, sol in peteršilj.

V originalu seveda guacamole vsebuje koriander, vendar pa je zelo okusen tudi z navadnim peteršiljem, ki ga najdemo na vsakem vrtu. 

Guacamole

Sestavine

  • 2 zrela avokada
  • 2 srednja ali 1 velik paradižnik
  • 1 mala čebula
  • 1 strok česna, drobno nariban ali nasekljan
  • 1 limeta
  • 1 jalapeño čili (ali kateri drug, po vašem okusu)
  • 2 žlici nasekljanih listov peteršilja ali koriandra
  • sol

Priprava

  1. Paradižnik, čili in čebulo nasekljajte na drobne kocke (velikosti 2-3 mm, lahko tudi večje).
  2. Avokado prerežite na pol, odstranite peško ter izdolbite meso v manjšo skledico. Z vilicami pretlačite avokado v pasto (bolj gladko ali pa bolj grobo, odvisno od vašega okusa).
  3. Dodajte čebulo, česen, paradižnik in čili (količina čilija je odvisna od tega, kako pekoč je in  seveda od vašega okusa) in dobro premešajte. Po okusu dodajte še sok limete in sol.

Sedaj potrebujete le še tortilja čips 🙂

Dober tek!

 

Fotografije: Twofoodiesandacat – Fotografiranje in Stiliranje hrane

Smokey Darja

Prispevaj tudi ti

 

SloveniaEnglish