Mango mousse s kokosom

Po vremenskih napovedih imamo pred sabo zadnje poletne dni. Kako žalostno, sploh, ko se to poletje niti v redu začelo ni. Skoraj vsak dan dež, pogoste nevihte in toče so bili tipična znanilci letošnjega poletja. Vsekakor so nas te vremenske razmere opozarjale tudi na to, kako samoumevno jemljemo naravo, ki je okoli nas. Bolj bi jo morali spoštovati in ceniti, se vam ne zdi?

Danes sem se odločila za zelo enostavno sladico, ki jo lahko pričnete pripravljati že dopoldan. Popoldan, po kosilu, pa vas že mamljivo vabi, da jo poskusite. Sladica ni pretirano sladka, vsaj najina ni bila. Mogoče je dosti odvisno tudi od tega, kakšen mango boste uporabili. V kolikor bo vaš mousse po tem receptu zelo sladek, sem prepričana, da bo to zaradi manga. Vesela bom vsakega “feedbacka” in se zanj že vnaprej zahvaljujem.

mango mousse

Pomembno je opozoriti na to, da je pred uporabo potrebno kosokosovo mleko dati vsaj en dan prej v hladilnik. Če ga imate dlje časa tudi ni takšen problem, le zelo trd postane in je potrebno paziti pri miksanju, da ga ne raztrosite po celi kuhinji, kot se je že zgodilo meni :D. Uporabljala sem kokosovo mleko iz Hoferja (glej sliko spodaj). Ostala opozorila mislim, da niso potrebna.

Veliko veselja ob pripravi in naj vam tekne ta osvežilna sladica, ki je primerna tudi za vse, ki ne prenašajo mlečnih izdelkov.

kokosovo mleko hofer

mango mousse

Priprava testenin

Sestavine

  • 1 večji mango narezan na kocke
  • 1 konzerva kokosovega mleka (brez tekočine)
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • 1 pest kokosove moke

Priprava

  1. S paličnim mešalnikom spasiramo mango in javorjev sirup.
  2. Z mešalnikom zmiksamo kokosovo mleko in mu dodamo mešanico iz manga, da se dobro poveže.
  3. Pustimo v hladilniku vsaj dve uri.
  4. Kokosovo moko prepražimo v ponvi približno 1 minuto. Paziti moramo, da se ne zažge.
  5. Ko je mousse pripravljen, ga dekoriramo z velikoooo praženenega kokosa ter z nekaj, na kocke, narezanim mangom.

Fotografije: Twofoodiesandacat – Fotografiranje in Stiliranje hrane

Smokey Ines

Prispevaj tudi ti

 

SloveniaEnglish