Polnjene testenine s špinačo in rikoto

Viva Italia!!! Italija me vedno znova navduši in inspirira, pa še tik pred nosom jo imamo… Preproste jedi, ki so fenomenalno dobre, lepa pokrajina, zanimiv jezik… Par dni nazaj me je prepričala, da se začnem učiti italijanski jezik. Pomagam si z Youtube tutoriali, učenje italijanskega jezika v 30ih dneh z Dolce Vita. Za začetek bo to super iztočnica, ki mi bo pomagala pri odločitvi, ali se jeseni vpišem na tečaj italijanščine ali španščine. Kaj pa mi vi predlagate? 🙂

Ker na zadnjem kratkem potovanju po Toskani nisva niti enkrat jedla testenin, sem si jih seveda zaželela že takoj ob prihodu domov. 🙂 Jaaaa, obsedena sem s testeninami, priznam!

Polnjene testenine

Nekje na poti domov sva po dooolgem iskanju končno našla dober nadomestek za “Conchiglioni rigati”. In sicer sva testenine v obliki velikih školjk nadomestila z “Lumaconi” testeninami, ki jih odlikuje oblika velikih polžkov. Takšne testenine sva iskala, ker sva jih želela napolniti z doma pripravljeno rikoto, za katero recept najdete TUKAJ . Rikoti sva dodala še mozzarello, špinačo in jajce z nekaj začimbami.

lumaconi pasta

Moram priznati, da sem izredno uživala in da se je splačalo čakati, da prideva domov. Njamsi…

polnjene testenine

Priprava testenin

Sestavine

 • 8 Lumaconi testenin (veliki polži) + nekaj dodatnih za rezervo, ker se med kuhanjem zlomijo
 • 3/4 žlice olivnega olja
 • 2 skodelici grobo nasekljanih špinačnih listov
 • 180g rikote (doma narejenega)
 • 1/2 skodelice mozzarelle
 • 1 jajce
 • par listov grobo nasekljane bazilike
 • 1 žlička soli
 • 1/4 žličke popra
 • 3/4 skodelice marinara omake

Priprava

 1. Pokuhamo testenine do “al dente”. Odcedimo in damo na stran.
 2. Medtem v veliki posodi ogrejemo oljčno olje. Dodamo špinačo in kuhamo z občasnim mešanjem, dokler se listi ne začnejo zvijati in so še vedno zelene barve, približno 3 do 4 minute. Odstranimo z vročine in pustimo, da se ohladi.
 3. V srednje veliki pekač, kamor bomo lahko dali 8 kosov testenin, vlijemo 1/2 marinara omake.
 4. V srednje veliki posodi zmešamo špinačo, rikoto, mozzarello, jajce, baziliko ter sol in poper. V vsako testenino vstavimo velikodušno količino polnila, ki smo ga pripravili, in jih odlagamo v pekač.
 5. Pekač pokrijemo s preostalo omako in aluminijasto folijo. Pečemo 25 minut na 190°C. Odstranimo folijo in nadaljujemo s peko, dokler vrh ne začne rjaveti, približno 10-15 minut.

Fotografije: Twofoodiesandacat – Fotografiranje in Stiliranje hrane

Smokey Ines

Prispevaj tudi ti

 

SloveniaEnglish