Tale juhca pa je ena izmed najboljših juh, ki sem jih po dolgem času jedla. Res je neverjetna in definitivno vam svetujem, da si vzamete čas za pripravo. Bučo si lahko vnaprej spečete, da je priprava potem ne samo enostavna, ampak tudi hitra.
Dober tek!
Priprava juhe iz hokaido buče
Sestavine
- 3g ingverja
- 1 šalotka
- 1 žlica olivnega olja
- 1/2 pečene hokaido buče začinjene z origanom, timijanom in soljo
- 3 dcl zelenjavne jušne osnove
- 1-2 žlici pirinega zdroba
- 2 žlici kokosovega mleka + žlica za dekoracijo
- Nekaj bučkinih semen in drobnjak za dekoracijo
- malo svežega drobnjaka
- 1 lovorov list
Priprava
- Spečemo na kocke narezano hokaido bučo začinjeno z olivnim oljem, timijanom, origanom in soljo.
- Na malo olja prepražimo šalotko ter ingver. Vlijemo jušno osnovo, ki ji dodamo lovorov list.
- Juhi dodamo bučo in počakamo, da zavre. Dodamo kokosovo mleko. V kolikor je juha preredka, ji dodamo pirin zdrob.
- Zmiksamo z mešalnikom. Dekoriramo s kokosovim mlekom, semeni in drobnjakom.
Fotografije: Twofoodiesandacat – Fotografiranje in Stiliranje hrane
Smokey Ines
Prispevaj tudi ti