Božični piškotki III

kakijeva krema v posodici

Božični piškotki I

Sestavine

  • 2 1/2 skodelice moke
  • 1 1/2 žlički sode bikarkbone
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlička mletega kardamoma (ali cimeta)
  • 1/2 žličke mletega ingverja
  • 1/2 žličke mletega muškatnega oreščka
  • 1/2 žličke soli
  • 1/2 veganske margarine
  • 1 skodelica demerara, rjavega ali trsnega sladkorja
  • 1/4 skodelice stopljenega kokosovega masla
  • 1/4 skodelice molase
  • 1/4 sladkorja za sladkorni plašček 😀

Priprava

  1. V manjši posodi zmešamo moko, sodo bikarbono, pecilni prašek, začimbe in sol.
  2. V drugi posodi zmiksamo maslo in sladkor, dokler masa ne postane kremasta. Dodamo kokosovo masljo/olje ter molaso in temeljito zmešamo
  3. Moko postopoma dodajamo mokrim sestavinam, dokler se ne oblikuje zmes v testo. Če je masa presuha, ji lahko dodate nekaj vode. Raje dodajamo postopoma, saj je lahko hitro preveč vode.
  4. Testo zavijemo v plastično folijo in ga hladimo v hladilniku vsaj eno uro.
  5. Pečico segrejemo na 180°C. Pekač obložimo s peki papirjem.
  6. Sladkor za plašček vsujemo v majhno posodico. Iz testa oblikujemo manjše kroglice ter jih povaljamo v sladkorju. Bodimo pozorni, da je dovolj prostor amed piškotki, saj med peko narastejo.
  7. Pečemo okoli 13 min oz. dokler robovi ne začnejo postajati čvrsti na dotik in dokler ne začne povrhnjica piškotov pokati.
  8. Ko so piškoti pečeni, jih par minut pustimo zunaj na pekaču, da se strdijo, saj se med tem še malo pečejo.
  9. Piškote odstranimo s pekača in pustimo da se popolnoma ohladijo.

Odlični so s čokolado!

Fotografije: Twofoodiesandacat – Fotografiranje in Stiliranje hrane

Smokey Ines

Prispevaj tudi ti

 

SloveniaEnglish