Božični piškoti IV

Najboljši kikirikijevi piškotki daleč naokoli 😀 Tako mehki, da se kar stopijo v ustih. Za vse ljubitelje kikirikijev je tole odlična poslastica… Obljubim!

kakijeva krema v posodici

Božični piškotki I

Sestavine

  • 100 g presejane večnamenske moke
  • 6 žlic kikirikijevega masla
  • 2 žlici masla sobne temperature
  • 1 jajce
  • 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • 1/2 žlički pecilnega praška
  • 70 g rjavega sladkorja
  • 2 žlici sladkorja za sladkorni plašček

Priprava

  1. V srednje veliki posodi zmešamo navadno in kikirikijevo maslo, dokler ne postane mehko in gladko.
  2. V zmes z maslom dodamo rjavi sladkor in mešamo, dokler se v celoti ne inkorporira v maslo.
  3. Dodamo jajce in vanilijo in mešamo tako doilgo, da zmes ne postane kremasta.
  4. Z rokami oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v sladkor. Nadenemo mu sladorni plašček 😀
  5. Kroglice damo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in se prepričamo, da so kroglice dovolj narazen, saj se med peko sploščijo.
  6. Pečico segrejemo na 180°C in piškote pečemo približno 12 min oz. dokler robovi ne dobijo nežne rjave barve in dokler povrhnjica piškotov ne začne pokati.

Fotografije: Twofoodiesandacat – Fotografiranje in Stiliranje hrane

Smokey Ines

Prispevaj tudi ti

 

SloveniaEnglish