Domača Bali čokolada

Bali čokolada me spominja na otroštvo. Na tiste brezskrbne poletne dni, ko smo od staršev dobili nekaj dinarjev in smo jih zapravili za sladkarije. Večkrat sem si kupila Bali ali Mikado čokolado. Njun okus sem si za vedno vtisnila v spomin…

Tale veganska različica je krasen približek pa še priprava je nadvse enostavna. Poskusite jo!

kakijeva krema v posodici

Domača Bali čokolada

Sestavine

  • 3 skodelice ekspandiranega polnozrnatega riža
  • 240g jedilne čokolade
  • 1/2 skodelice javorjevega sirupa
  • 1/4 skodelice kokosovega olja

Priprava

  1. S peki papirjem obložimo manjši pekač po izbiri. Damo ga na stran.
  2. V večjo posodo, kjer bomo vse sestavine na koncu premešali, vsujemo ekspandiran riž. Damo na stran.
  3. Preostale sestavine segrejemo na rahlem ognju in jih, ko so stopljene prelijemo čez ekspandiran riž. Zmes dobro premešamo in jo vlijemo v pripravljen pekač.
  4. Ko se že skoraj pripravljena čokolada ohladi, damo pekač v hladilnik, kjer naj počiva vsaj dve uri.

Prijetno sladkanje želim…

Fotografije: Inaya – Fotografiranje in Stiliranje hrane

Smokey Ines

Prispevaj tudi ti

 

SloveniaEnglish