Rjavčki s črnim fižolom

Priznam tole sladico pa sem si vedno želela pripraviti. Čeprav zelo skeptična, sem se lotila priprave.

Končni rezultat je bil več kot odličen. Nobenih sledov okusa po fižolu ni bilo možno zaslediti. Samo ta krasen okus po čokoladi. Jaz sem uporabila jedilno čokolado od Manner-ja. Ta čokolada je super izbira za pekovske izdelke. Hvala Smokey Darja za namig. 😀

kakijeva krema v posodici

Rjavčki s črnim fižolom

Sestavine

  • 330g črnega kuhanega in odcejenega fižola
  • 60g kakava v prahu
  • 50g ovsene kaše
  • 1 ščepec soli
  • 80ml sončničnega ali repičnega olja
  • 1,5 žličke vanilijevega ekstrakta
  • 100g trsnega sladkorja
  • 30ml javorjevega sirupa
  • 50g temne čokolade
  • 50g grobo nasekljanih pekan oreščkov

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 190°C.
  2. Pekač obložimo s peki papirjem. Naj robovi papirja visijo čez rob pekača. Tako bomo lažje vzeli rjavčke ven iz njega.
  3. Za pripravo mase potrebujemo mikser, kamor postopoma vsujemo vse sestavine razen čokolade in pekan orehov. Miksamo tako dolgo, da se zmes dobro poveže.
  4. V tako pripravljeno zmes dodamo dobro nasekljano čokolado in pekan orehe ter dobro zmešamo s kuhalnico
  5. Maso za rjavčke vsujemo v pekač in jo enakomerno razporedimo po pekaču ter vrh dobro zgladimo.
  6. Pečemo približno 20 – 25 min.
  7. Ko so rjavčki pečeni, jih vzamemo iz pekača ter počakamo, da se popolnoma ohladijo, preden jih narežemo na kocke.
  8. Hranimo v dobro zaprti posodi.

Prijetno sladkanje želim…

Fotografije: Twofoodiesandacat – Fotografiranje in Stiliranje hrane

Smokey Ines

Prispevaj tudi ti

 

SloveniaEnglish