Korenčkova torta

Korenčkovo torto sem prvič jedla na potovanju po Londonu. Ni me kaj preveč navdušila, ker je bila tako sladka, da se niti ni kaj drugega okusilo 😀

Tale sladica pa je tako prijetno osvežilna in ne preveč sladka…

Za kremni namaz sem uporabila kar nadomestek sladke smetane iz kokosovega mleka (vsaj čez noč naj se hladi v hladilniku) in sladkorja v prahu. Vi pa jo lahko mirne volje obogatite z navadno sladko smetano.

Kokosovo smetano pripravim tako, da vsaj za 15 minut vstavim metlice mešalnika in skledo, v kateri bom kokosovo mleko stepala, v zamrzovalnik. Ko vzamem ohlajeno skledo iz skrinje, vzamem kokosovo mleko iz hladilnika, mu dodam sladkor v prahu in ga stepem.

Kašo ananasovega kompota naredim tako, da s paličnim mešalnikom spasiram kompot. Lahko uporabiti tudi čežano iz jabolk 😉

V originalnem receptu je ena izmed glavnih sestavin tudi cimet. Začimba se ne razume najbolj z mojim želodcem, zato sem jo izpustila pa že tako je v zažimbni mešanici “pumpkin spice” za katero recept najdete tukaj. Če ste vi v boljših odnosih z njim pa lahko v zmes dodate dodatni dve žlički cimeta.

Priprava je precej enostavna in hitra. Edino za peko je potrebno biti malo bolj potrpežljiv. A se splača. Kakšne pa so vaše izkušnje s korenčkovo torto? Ste jo že jedli?

kakijeva krema v posodici

Korenčkova torta

Sestavine

  • 2 skodelici polnozrnate pirine moke
  • 1 skodelica ovsene kaše
  • 3/4 skodelice trsnega sladkorja
  • 1/2 skodelice stopljenega kokosovega olja
  • 1/2 skodelice kaše iz ananasovega kompota
  • 1 ščepec soli
  • 1/4 žličke muškatnega oreščka
  • 1 žlička začimbne mešanice “pumpkin spice”
  • 1 žlička vanilijevega esktrakta
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 žlička jabolčnega kisa
  • 280g naribanega korenčka(cca trije korenčki)
  • 1 skodelica rastlinskega mleka
  • 1 konzerva polnomastnega kokosovega mleka
  • 2/3 skodelice sladkorja v prahu
  • 1-2 žlici nasekljanih oreščkov

Priprava

  1. Segrejemo pečico na 180 °C.
  2. Vse sestavine(razen oreščkov, sladkorja v prahu in kokosove smetane) stresemo v večjo posodo in zmešamo z leseno kuhalnico.
  3. Namastimo pekač, ki ga napolnimo s pripravljeno maso za korenčkovo torto. Pečemo približno 40min.
  4. Ko je torta pečena, naj se popolnoma ohladi, preden jo premažemo s koskosovo smetano.
  5. Okrasimo jo z oreščki.

Prijetno sladkanje želim…
Fotografije: Twofoodiesandacat – Fotografiranje in Stiliranje hrane

Smokey Ines

Prispevaj tudi ti

 

SloveniaEnglish