Korenčkovo torto sem prvič jedla na potovanju po Londonu. Ni me kaj preveč navdušila, ker je bila tako sladka, da se niti ni kaj drugega okusilo 😀
Tale sladica pa je tako prijetno osvežilna in ne preveč sladka…
Za kremni namaz sem uporabila kar nadomestek sladke smetane iz kokosovega mleka (vsaj čez noč naj se hladi v hladilniku) in sladkorja v prahu. Vi pa jo lahko mirne volje obogatite z navadno sladko smetano.
Kokosovo smetano pripravim tako, da vsaj za 15 minut vstavim metlice mešalnika in skledo, v kateri bom kokosovo mleko stepala, v zamrzovalnik. Ko vzamem ohlajeno skledo iz skrinje, vzamem kokosovo mleko iz hladilnika, mu dodam sladkor v prahu in ga stepem.
Kašo ananasovega kompota naredim tako, da s paličnim mešalnikom spasiram kompot. Lahko uporabiti tudi čežano iz jabolk 😉
V originalnem receptu je ena izmed glavnih sestavin tudi cimet. Začimba se ne razume najbolj z mojim želodcem, zato sem jo izpustila pa že tako je v zažimbni mešanici “pumpkin spice” za katero recept najdete tukaj. Če ste vi v boljših odnosih z njim pa lahko v zmes dodate dodatni dve žlički cimeta.
Priprava je precej enostavna in hitra. Edino za peko je potrebno biti malo bolj potrpežljiv. A se splača. Kakšne pa so vaše izkušnje s korenčkovo torto? Ste jo že jedli?
Korenčkova torta
Sestavine
- 2 skodelici polnozrnate pirine moke
- 1 skodelica ovsene kaše
- 3/4 skodelice trsnega sladkorja
- 1/2 skodelice stopljenega kokosovega olja
- 1/2 skodelice kaše iz ananasovega kompota
- 1 ščepec soli
- 1/4 žličke muškatnega oreščka
- 1 žlička začimbne mešanice “pumpkin spice”
- 1 žlička vanilijevega esktrakta
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 žlička jabolčnega kisa
- 280g naribanega korenčka(cca trije korenčki)
- 1 skodelica rastlinskega mleka
- 1 konzerva polnomastnega kokosovega mleka
- 2/3 skodelice sladkorja v prahu
- 1-2 žlici nasekljanih oreščkov
Priprava
- Segrejemo pečico na 180 °C.
- Vse sestavine(razen oreščkov, sladkorja v prahu in kokosove smetane) stresemo v večjo posodo in zmešamo z leseno kuhalnico.
- Namastimo pekač, ki ga napolnimo s pripravljeno maso za korenčkovo torto. Pečemo približno 40min.
- Ko je torta pečena, naj se popolnoma ohladi, preden jo premažemo s koskosovo smetano.
- Okrasimo jo z oreščki.
Prijetno sladkanje želim…
Fotografije: Twofoodiesandacat – Fotografiranje in Stiliranje hrane
Smokey Ines
Prispevaj tudi ti