Ideja, da naredim lečino juho, se mi je porodila v Londonu, ko sva bila na obisku pri Primoževi sestrični in je njena nesojena tašča pripravila turško večerjo. Takrat sem prvič jedla takšno juho pa tudi lečo.
Leča je od tistega večera postala moja najljubša stročnica. Uvrščajo jo med super hrano, ki so jo poznali že v kameni dobi. Vsebuje veliko beljakovin, vlaknin in mineralov, kot je železo, kalij, magnezij ter cink. Leča bi naj bila ravno zaradi večje vsebnosti cinka dobra za krepitev potence in jed, ki povečuje spolno poželenje 😉
Je predvsem nizkokalorična in najboljše od vsega pa je, da te hitro in fino nasiti.
Meni je leča najbolj všeč ravno zaradi njene vsestranskosti. Uporabite jo lahko v polnovrednih solatah, juhah, enolončnicah, namazih, prikuhah ali kot dodatek k drugim jedem.
Privoščite si jo in se prepričajte kako fantastična je ta pozabljena jed…
Lečina juha
Sestavine
- 4 posodice vode
- 1 posodica rdeče leče
- 1 paradižnik
- 2 korenčka
- 1/4 srednje velikega pora ali čebule
- sol, poper, origano, koriander, rdeča paprika, čilijevi kosmiči, muškatni orešček po občutku
- olivno olje
Priprava
- Prepražimo por na olivnem olju.
- V večjo posodo damo vse sestavine.
- Kuhamo približno 25min.
MIdva s Primožem vedno olupiva paradižnik in mu odstraniva koščičke, saj zaradi mojega GERBA tako lažje prenašam kislost paradižnika.
Midva začinjava po občutku. Začimbe kot so čilijevi kosmiči lahko mirno preskočite.
Leča je sama po sebi tako polnega okusa, da na koncu koncev ne potrebuje drugega kot sol in poper…
Dober tek!
Fotografije: Twofoodiesandacat – Fotografiranje in Stiliranje hrane
Smokey Ines
Prispevaj tudi ti