Aquafaba mousse

O aquafabi sem že pisala, pa vendar, če še kdo ne ve, ali pa mu je ušel blog zapis. Po mojih izkušnjah je najbolje, če je ta stročnica čičerika oz. čičerka. Gre za tekočino v kateri se je kuhala stročnica. Ker je zelo podobne sestave kot jajčni beljak, jo lahko v marsikaterem receptu nadomestimo za jajce…

Nazadnje sem delala z njim francoske makrone in pa te čudovite palačinke.

Ker nisem ravno “fan” tekočine, ki jo dobimo v konzervi, si aquafabo pripravim sama. Najprej čez noč namočim čičerko, jo naslednji dan dobro sperem in kuham dokler ne postane dovolj mehka – približno uro in pol. Tekočino v kateri se je kuhala čičerka pred uporabo zreduciram. To pomeni, da jo kuham približno 15 min oz. dokler njena konsistenca ne postane podobna jajčnemu beljaku. Če jo postavim čez noč v hladilnik, se še bolj zgosti, zato se te prakse poslužujem vedno. V kolikor se odločite stepsti aquafabo, pomaga, če ji dodate tudi nekaj vinskega kamna. S tem pospešite stepanje, nastane tudi bolj kompakten sneg.

Upam, da sem vam z nasveti pomagala in da se lotite priprave te okusne sladice. Vesela bom vašega odziva, slik, komentarjev ali česarkoli…

Aquafaba Mousse

Sestavine

  • 100 g nasekljane temne jedilne čokolade
  • 60ml reducirane aquafabe
  • 50g sladkorja

Priprava

  1. Stopimo čokolado in jo damo na stran. Lahko jo stopimo v mikrovalovni pečici ali pa nad vodno kopeljo.
  2. Z namiznim mešalnikom stepemo aquafabo toliko, da se začne peniti. Postopoma dodajamo sladkor in mešamo, dokler se aquafaba ne stepe v trd “sneg”.
  3. Stopljeno čokolado počasi vmešamo v aquafabo, dokler se masa lepo ne poveže.
  4. Hladimo vsaj 2 uri ali še najbolje čez noč.
naziv za sliko

Prijetno sladkanje vam želim…

Fotografije: Twofoodiesandacat – Fotografiranje in Stiliranje hrane

Smokey Ines

Prispevaj tudi ti

 

SloveniaEnglish