Sivkin sladoled

Lansko leto sem prvič poskusila sivkin sladoled. Bolj avtentičen skoraj da ne bi mogel biti, saj sem ga jedla v obmorskem mestu Menton, ki je del Azurne obale, čisto blizu Provanse v Franciji. To je bila ljubezen na prvi “liz” :D.
Ko smo nadaljevali pot po Provansi, sem morala kupiti bio sivko, da bom doma poskusila vsaj približati ta fantastičen nežen okus sivke v sladoledu. Ker pa sem nekje vmes postala alergična na mlečne sladkorje ter beljakovine, sem se odločila, da naredim verzijo, kjer sem navadno mleko nadomestila z ovsenim, rastlinskim torej. Vi pa lahko mirne volje uporabite namesto ovsenega mleka, kravje. Namesto kokosovega mleka pa sladko smetano. Takšen bo verjetno še bolj okusen in vam ga že sedaj zavidam :D.

Sivka v Provansi

 

Ker se sivka odlično poda k limoni, sem sladoled dala v “sendvič” med dva limonina piškotka z makom, za katerega delim recept z vami kmalu!

Pa gremo k receptu, ki ga verjetno že nestrpno pričakujete, če seveda niste preskočili mojega pisarjenja že prej 😀

 

Sivkin sladoled
Sivkin sladoled za vse tiste, ki ste očarani nad nežnim vonjem sivke, ki kar kliče po poletju in spominja na tiste dolge, tople večere... Za uporabo potrebujemo aparat za sladoled!
Oceni me
Natisni
Čas priprave skupaj
3 hr 25 min
Čas priprave skupaj
3 hr 25 min
Sestavine
 1. 1 1/4 skodelice ovsenega mleka
 2. 1/4 skodelice eko cvetov sivke
 3. 1/2 skodelice sladkorja
 4. 1 konzerva kokosovega mleka (čez noč ohlajen v hladilniku)
 5. naravno barvilo vijolične barve (po želji)
Navodila
 1. V manjši skodelici segrejemo ovseno mleko. Tik preden začne vreti, vanj vsujemo cvetove sivke in odstavimo iz grelne površine. Posodo pokrijemo in jo pustimo, da se ohladi (približno 20min).
 2. Ko je zmes z mlekom ohlajena, jo precedimo skozi cedilnik, da se ohrani samo mleko. Cvetove odvržemo.
 3. V mleko nato vlijemo kokosovo mleko (samo smetano) ter sladkor z malo barvila in vse skupaj dobro zmiksamo, da se zgosti. Mi smo koksovo mleko dali en dan prej v hladilnik, da se je strdilo. Pred uporabo bodimo pozorni na to, da konzerve s kokosovim mlekom ne premešamo.
 4. Zmes naj se hladi približno 3 ure, lahko tudi dlje, preden jo vlijemo v aparat za sladoled.
Beležke
 1. Fotografije: Inaya - Fotografiranje in Stiliranje hrane
 2. Naravno barvilo uporabljeno v tem receptu je proizvajalca Torta Nature narejen iz korenja ter hibiskusa. Poleg drugih naravnih barvil, ga najdemo v Mercatorju.
Smokey http://smokey.si/

Prispevaj tudi ti

 

SloveniaEnglish