Ješprenčini

Tako čisto na hitro smo se odločili, da poskusimo sodelovati na letošnjem nagradnem natečaju IŠČEMO NOV OKUS LJUBLJANE, ki traja do 15.11.2017. In jaaaa, še vedno imate čas za sodelovanje in se poigrate s seznamom sestavin, od katerih morate vsaj tri sestavine vključiti v svojo jed. Blazno simpl 😀

Tudi, če ne pridemo niti blizu nagradam, smo počeli to, kar radi počnemo in smo veseli že zaradi tega, da smo sodelovali in pustili kreativnosti prosto pot…

Kmalu na našem Facebook profilu objavimo povezavo do spodnjega recepta, kjer boste lahko pomagali z vašim glasovanjem, v kolikor ga bodo seveda objavili. Navijajte za nas 😉

Najbolj noro pa je, da imamo za vas v pripravi še dva recepta!! 😉

Želimo vam prijeten delovni teden in naj vas vikend hitro potreplja po ramenih 😉 Čauuu in dober tek!

Ješprenčini
Za 2
Najbolj sočni ješprenčiniji daleč naokoli 😀
Oceni me
Natisni
Čas Priprave
15 min
Čas kuhe/peke
45 min
Čas priprave skupaj
1 hr
Čas Priprave
15 min
Čas kuhe/peke
45 min
Čas priprave skupaj
1 hr
Za sestavo ješprenčinijev
  1. - 50 g nekuhanega ješprenja
  2. - 1 manjša šalotka ali čebula
  3. - 1 bedro (razkoščičimo, kost pa shranimo za jušno osnovo)
  4. - sol in poper po okusu
  5. - ščep suhega pehtrana
  6. - manjši ščepec cimeta v prahu
  7. - 2 žlici skute
  8. - 1 žlica oliv. olja
  9. - mozzarela ali sir, ki se dobro topi (najboljše so mozzarele bambini - mala kroglica)
Za paniranje
  1. - 1 jajca
  2. - drobtine
  3. - olje za cvrtje
Navodila
  1. Ješprenj zvečer namočimo in ga naslednji dan skuhamo. Ješprenj mora biti malo bolj sočen.
  2. Bedro razkoščičimo in narežemo na zelo majhne koščke. Mi smo ga zmleli.
  3. Na olivnem olju spražimo čebulo.
  4. Dodamo meso in pražimo, da je lepo pečeno.
  5. Dodamo sol in poper.
  6. Malo ohladimo in dodamo skuto, pehtran in cimet in vse skupaj zmešamo.
  7. Dodamo 2 pesti kuhanega ješprenja in ga vmešamo v sestavine. Sestavine morajo biti sočne, a ne premokre.
  8. Ohlajeno maso položimo čez celotno dlan, približno centimeter debelo. Na sredino dodamo sir. Po vrhu potrosimo še malo mase, dlan počasi stisnemo in si pomagamo še z drugo roko, da oblikujemo kroglo.
  9. Kroglo damo v razžvrkljano jajce, nato pa povaljamo v drobtinah.
  10. Ko so vsi ješprenčiniji panirani, jih damo v olje, ki je segreto na 180 stopinj, da postanejo lepo rjavo zapečeni (okoli 3-5 min).
  11. Serviramo s solato ali pa brez, saj so super kot samostojna jed.
Beležke
  1. Foto: Ines
Smokey http://smokey.si/

Prispevaj tudi ti

 

SloveniaEnglish